ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ

Jun 23 2014

Έξυπνο μυαλό!

Author: aapaidiki

Ο Κώστας πήγε στην Αθήνα και μια μέρα έκανε βόλ­τα στην πόλη με ένα ταξί. Ο ταξιτζής, που ήταν εύθυμος τύπος, τον έβαλε να απαντήσει στα παρακάτω αινίγματα: Ποιος έχει την ίδια μητέρα και τον ίδιο πατέρα με μένα, αλλά δεν είναι ούτε αδελφός μου ούτε αδελφή μου; - Δεν ξέρω, παραδέχτηκε ο Κώστας.

Read more


Jun 23 2014

Τι ήθελε να πει;

Author: aapaidiki

Ένας κύριος κάθισε αγκομαχώντας στη χειρουργική καρέκλα της όμορφης οδοντιάτρου. - Πόσο θα μoυ πάρετε, παρακαλώ, για μια εξαγωγή δοντι¬ού: ρωτάει. - Πέντε χιλιάδες, του απαντάει με ένα γλυκό χαμόγελο η χαριτωμένη οδοντίατρος.

Read more


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ

Oct 14 2012

Τα μήλα και τα αχλάδια της ....γιαγιάς

Author: aapaidiki

Η γιαγιά μοιράζει θρεπτικά φρούτα στα ...εγγόνια της. Έδωσε τον ίδιο αριθμό φρούτων στο κάθε εγγόνι, χωρίς να δώσει σημασία τι είδους φρούτα πήρε. Ο Γιωργάκης πήρε το 1/8 των μήλων και το 1/10 των αχλαδιών. Πόσα εγγόνια έχει η γιαγιά; Ποιος είναι ο μικρότερος αριθμός φρούτων που μοίρασε συνολικά η γιαγιά;

Read more


Oct 14 2012

Ψάχνουμε ένα τριψήφιο αριθμό......

Author: aapaidiki

Ο οποίος...... 1. Είναι πολλαπλάσιο του 3 και του 5. 2. Το ψηφίο των μονάδων του είναι κατά δύο μεγαλύτερο από το ψηφίο των εκατοντάδων. 3. Το ψηφίο των δεκάδων θα το βρούμε αν προσθέσουμε τα δύο άλλα ψηφία και διαιρέσουμε το άθροισμα δια δύο. 4. Αν στον αριθμό μας προσθέσουμε 198 θα βρούμε τριψήφιο που έχει τα ίδια ψηφία με το ζητούμενο αριθμό αλλά με αντίστροφη σειρά.

Read more
Το μήνυμά μας


08.09.2014
Ελπίζουμε η περιδιάβασή σας στον ιστοχώρο μας να σας κρατήσει συντροφιά με ανανεωμένη εμφάνιση και υλικό. Με αυτά τα λίγα λόγια σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα μας και η πλοήγηση ευχόμαστε να είναι ευχάριστη και δημιουργική.

Το μήνυμά μας

«Η οργάνωσή μας, η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Διδασκάλων (ΠΟΕΔ), που με τόσο ενδιαφέρον φροντίζει για την πρόοδό σας, αποφάσισε με κόπους και θυσίες να σας δώσει και πάλι ένα περιοδικό καλύτερο και ωραιότερο στην εμφάνιση από το παλιό που κυκλοφορούσε άλλοτε. Το καινούργιο μας περιοδικό "Παιδική Χαρά" ελπίζω να σας φέρη αληθινή χαρά με τα ευχάριστα διηγήματα και παραμύθια του και να σας διδάξη ένα σωρό πράγματα, βοηθώντας την εργασία του σχολείου και του δασκάλου σας. Είμαι βέβαιος ότι θα αγαπήσετε το περιοδικό σας και θα το έχετε σύντροφό σας…».

Με αυτά τα λόγια πριν από 50 χρόνια, τον Ιανουάριο του 1962, ο τότε πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Ελευθέριος Σωτηρίου, προλόγιζε το πρώτο τεύχος της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ. Είμαι σίγουρος ότι όσο αισιόδοξος και να ήταν δεν θα περίμενε, η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ, να συμπληρώνει σήμερα πενήντα χρόνια και χρόνια ζωής. Πενήντα χρόνια ζωής το περιοδικό μας έχει κρατήσει συντροφιά σε γενιές και γενιές των παιδιών στην Κύπρο. Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ το μακροβιότερο παιδικό περιοδικό στην Κύπρο, το περιοδικό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Εδώ και λίγα χρόνια λειτουργεί και ο αναβαθμισμένος ιστοχώρος του περιοδικού www.paidikichara.com στον οποίο μπορείτε να βρείτε  ηλεκτρονικό αρχείο της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ. Κάθε χρόνο όπως το περιοδικό ανανεώνεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες τις σύγχρονης εποχής έτσι και η ιστοσελίδα μας. Μιας εποχής που αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς λόγω της τεχνολογικής έκρηξης. Παρ’ όλα αυτά η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ποτέ δεν επιδίωξε το οικονομικό κέρδος. Αντίθετα θα αποτελεί πάντοτε την προσφορά της συνδικαλιστικής οργάνωσης των δασκάλων της Κύπρου προς όλους τους μαθητές της Κύπρου.

Ελπίζουμε η περιδιάβασή σας στον ιστοχώρο μας να σας  κρατήσει συντροφιά με ανανεωμένη εμφάνιση και υλικό. Με αυτά τα λίγα λόγια σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα μας και η πλοήγηση ευχόμαστε να είναι ευχάριστη και  δημιουργική.